Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2006

Ταξίδι Προς Τον Ανατέλλοντα Ήλιο

Σε λίγες ημέρες θα πάω για επαγγελματικούς λόγους στο Κυότο της Ιαπωνίας. Δεν έχω ξαναπάει ποτέ στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου και δε μπορώ να κρύψω τον ενθουσιασμό μου. Μιλώντας με ένα φίλο που έχει πάει αρκετές φορές στην Ιαπωνία, μου είπε πως η φύση εκεί είναι οργιαστική, ειδικά το φθινόπωρο. Η σχετική γρήγορη έρευνα στο internet επιβεβαίωσε με το παραπάνω τα λεγόμενά του.
(Autumn Colors in Kyoto)

(At the Nanzenji Temple, Kyoto Japan. Photo by Katsunori Shimada)

Με αφετηρία αυτό, θέλησα να μάθω περισσότερα, ειδικά για το Κυότο. Να ανασκοπήσω την ιστορία του, να εξοικειωθώ στις ιδιαιτερότητες του ιαπωνικού πολιτισμού, να προσανατολιστώ στη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή.


Έτσι, εκτός από το λαϊκό χοροθέατρο kabuki, τις πολεμικές τέχνες, την ποίηση renga, την ποίηση haiku κτλ έπεσα πάνω στον Takagi Masakatsu. Έναν μουσικό και ζωγράφο που χρησιμοποιεί ως αποκλειστικό εργαλείο της τέχνης του, τον υπολογιστή. Το αξιόλογο και ιδιαίτερα χαλαρωτικό του video με τίτλο ‘Girls’, σας προσφέρω μέχρι να γυρίσω με τις δικές μου φωτογραφίες. Και βέβαια, τις εντυπώσεις μου για το τι είναι ‘πόλη’ για τους ιάπωνες.

buzz it!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

VAKARIMASU
MIKE SAN

Mike είπε...

@ john
Πράγματι, εκεί λειτουργούν μόνο 3G τηλέφωνα, αλλά αυτό δε συμβαίνει πουθενά αλλού, ούτε στην Ευρώπη ούτε στην Αμερική. Είναι τρελοί αυτοί οι γιαπωνέζοι. Ήδη ετοιμάζουν την επόμενη γενιά (4G).

@ spirit
wakarimasu νομίζω θα πεί 'καταλαβαίνω' αλλά δεν είμαι και σίγουρος, δεν ξέρω γιαπωνέζικα. Πάντως, καλό ακούγεται.

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητήρια για το post, και γενικότερα για την ομορφιά του korinthos.blogspot.

Σημειώνω τη διεύθυνση http://www.bbc.co.uk/radio3/mixingit
Πρόκειται για την εκπομπή "mixing it" του BBC, που έχει παρουσιάσει αρκετές φορές δουλειά του Takagi Masakatsu. Μπορεί κανείς και να ακούσει την εβδομαδιαία εκπομπή.

Καλή χρονιά!!