Σάββατο 26 Μαΐου 2007

Η Αμαλία και η Σκοτεινή Πλευρά της Σελήνης

Για άλλη μια φορά απών, όταν κάτι σημαντικό συμβαίνει στη μπλογκόσφαιρα. Αυτή τη φορά ήταν ο θάνατος της Αμαλίας Καλυβίνου, της βασανισμένης από τη ζωή και τη φάρα των γιατρών, ιστολογούσης κοπέλας που έφυγε πριν λίγες ώρες από κοντά μας. Άφησε όμως πίσω της το fakellaki, το ιστολόγιό της, να μας θυμίζει ότι το εθνικό σύστημα υγείας μπορεί στα νούμερα να βρίσκεται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη αλλά έχει προ πολλού απωλέσει την ανθρωπιά του. Κι όταν ένα σύστημα υγείας δεν έχει ανθρωπιά, είναι για πέταμα. Βαρέθηκα ν΄ακούω από εργαζόμενους στο ΕΣΥ ότι δεν πληρώνονται καλά. Λες και τους ζόρισε κανένας να ενταχθούν σ΄αυτό. Αν και δεν λένε βέβαια ψέματα, εξίσου αλήθεια είναι και ο υπότιτλος από το ιστολόγιο της Αμαλίας:
"Οι γιατροί είναι ανεύθυνοι, ανίκανοι και άρπαγες στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Η μόνη τους έννοια είναι η "κονόμα". Οι φαρμακευτικές κάνουν κουμάντο, η δικαιοσύνη τους αφήνει ατιμώρητους και ανθρώπινες ευτυχίες εξακολουθούν να χάνονται ΑΔΙΚΑ".

Έγραψαν για το χαμό της Αμαλίας και αξίζει να διαβάσετε:

Δεν άνθισαν ματαίως τόσα σχόλια
Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες
Η Αμαλία δεν έφυγε!
Αυτή έφυγε, το fakelaki έμεινε

Το ιστολόγιό της θα παραμείνει (εύχομαι) στον αέρα για να μας θυμίζει τη σκοτεινή πλευρά της σελήνης που τόσο εύκολα προσπερνάμε στην καθημερινότητά μας. Αμαλίτσα, θα σε αποχαιρετήσω με λίγους στίχους των Pink Floyd από το album "The Dark Side of The Moon":

All that you touch
All that you see
All that you taste
All you feel.
All that you love
All that you hate
All you distrust
All you save.
All that you give
All that you deal
All that you buy,
beg, borrow or steal.
All you create
All you destroy
All that you do
All that you say.
All that you eat
And everyone you meet
All that you slight
And everyone you fight.
All that is now
All that is gone
All that's to come
and everything under the sun is in tune
but the sun is eclipsed by the moon.

buzz it!