Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007

Ο Κλαυσίγελος της ΝΔ

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΑΝemos μου επέστησε την προσοχή στο ιστολόγιο του Βασίλη Μιχαλολιάκου. Το παρακάτω απόσπασμα είναι από εκεί. Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω, να κλάψω, να οργιστώ ή να συμπονέσω το συγγραφέα της απύθμενης ανοησίας που ακολουθεί:

"Βιώσαμε αυτές τις ημέρες την ανείπωτη τραγωδία που προκάλεσαν οι καταστρεπτικές πυρκαγιές. Ο Πρωθυπουργός με κινήσεις αληθινού ηγέτη έπληξε τη γραφειοκρατία και πέτυχε να συνεγείρει όλες τις δυνάμεις του Ελληνισμού σε άμιλλα προσφοράς για την επούλωση των πληγών. Η αναγέννηση των πολύπαθων περιοχών ξεκίνησε με πρωτόγνωρους ρυθμούς και ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί την ισχυρή εγγύηση για την ταχύτατη ολοκλήρωση της."

Ανίκανε και ανόητε συντάκτη των ανωτέρω, την άμιλλα προσφοράς τη συνέγειρε η ίδια η καταστροφή, η μεγαλύτερη στη χώρα από το Β' παγκόσμιο πόλεμο, όχι ο αδαής και αμήχανος πρωθυπουργός που αν δεν αγοράσει 5-6 δημοσκοπήσεις, δεν μπορεί να φανταστεί τι συζητά και τι στάση κρατά ο κοσμάκης. Ο πρωθυπουργός δεν έπληξε τη γραφειοκρατία, έπληξε την κοινή οργανωτική λογική, θεσμοθέτησε την αναρχία και την ασυδοσία, έκλεισε πονηρά το μάτι στους 'μάγκες', ακύρωσε τον κρατικό μηχανισμό (αυτόν που ...επανίδρυσε) και την τοπική αυτοδιοίκηση και στη θέση τους έβαλε τις τράπεζες.
Συνέχεια σ' αυτό το απίστευτο μαργαριτάρι: η αναγέννηση των περιοχών δεν έχει ξεκινήσει για τον πολύ απλό λόγο ότι οι φωτιές στην Πελοπόννησο ΚΑΙΝΕ ΑΚΟΜΑ, για ένατη μέρα! Μην κάνετε πως δεν το ξέρετε!
Τελευταίο αλλά όχι έσχατο: όταν λέει ότι εγγυάται την ταχύτατη ολοκλήρωσή της, τι εννοεί; γιατί τα δάση κάτω από τις καλύτερες συνθήκες θέλουν τουλάχιστον 50-60 χρόνια για να αναγεννηθούν. Μα, δεν ντρέπεστε καθόλου γι αυτήν την άθλια, ποταπή και χυδαία προπαγάνδα πάνω στις καμένες σωρούς των συμπολιτών μας;

Συμπολίτες, αυτά είναι λόγια όχι κάποιου αυτόνομου και γραφικού πολιτευτή κάποιας πλατείας ενός χωριού της επαρχίας, αλλά του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας!

Σώστε τη χώρα από αυτόν τον κλαυσίγελο!!

buzz it!

Βαρύ γεύμα για τον Καραμανλή

Αντιγράφω από τη σημερινή Ημερησία και το άρθρο με τίτλο "Πες μου τι φοράς να σου πω ποιος είσαι":

"...Εκεί βέβαια που ο πρωθυπουργός έδωσε τα αισθητικά του ρέστα, ήταν την επομένη, όταν με το ίδιο σκούρο μπλε μπουφάν και με θερμοκρασίες ερήμου (41 o C υπό σκιάν), επισκέφτηκε το Πεντάγωνο και προήδρευσε σύσκεψης τα αποτελέσματα της οποίας, ούτε πληροφορηθήκαμε ούτε και, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, είχαν κάποιο αντίκρυσμα..."

Θέλει πολύ να κρύψει την ανικανότητά του, αλλά η ...χαρά δεν τον αφήνει. Ο άνθρωπος που μετέτρεψε με την πρωθυπουργία του τον όρο 'καμένη γη', από μεταφορά, σε κυριολεξία. Ο άνθρωπος που δεν αντέχει χωρίς να του λένε πού να πάει, τι να κάνει, τι να πει, πώς να ντυθεί, ούτε λεπτό (κι αυτός πειθήνια, κάνει αυτό που του λένε, όπως αποδεικνύει και η φωτο). Ο άνθρωπος που μέχρι τώρα νόμιζα πως τρεφόταν με δημοσκοπήσεις, αλλά αποδεικνύεται πως τρέφεται με το 'δείγμα' αυτών. Κι ενώ οι δημοσκοπήσεις και τα 'δείγματα' του πέφτουν ελαφριά, αναπαράγοντας το ρόλο του καθρέφτη στο παραμύθι της Χιονάτης (καθρέφτη-καθρεφτάκι μου ποιός είναι ο καταλληλότερος;), η πραγματικότητα του πέφτει βαριά κι ασήκωτη. Κάθε του κίνηση παράγει νέους πληγέντες. Ακόμα και αυτές που θα μπορούσε κανείς να καταλογίσει σε αγαθή πρόθεση: στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους πυρόπληκτους (κατ' άλλους να εξαγοράσει ψήφους), διασπαθίζει τα λεφτά του έλληνα πολίτη, μοιράζοντάς τα χωρίς έλεγχο και αναμφίβολα χωρίς αιδώ, σε όποιον ήθελε εμφανιστεί.
Ο άνθρωπος που εθίστηκε ολοκληρωτικά στο ρόλο του θεατή αν και ψηφίστηκε για παίχτης. Μοιάζει με τον οδηγό αυτοκινήτου Formula 1 που την ώρα που φορά το κράνος του κι ετοιμάζεται να μπεί στο αυτοκίνητο, αυτός ονειρεύεται μια ήσυχη βόλτα με μια sexy, παλιά, Chevy Corvette cabrio.
Ποινή εκτίει ο άνθρωπος, σαν τον υπουργό του. Ας τον απαλλάξουμε από το βάρος! Θα μας το χρωστά!

buzz it!