Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

Πού το πάει 'ΤΟ ΒΗΜΑ';


Στην πρώτη σελίδα του χθεσινού φύλλου (4/9/2007) της εφημερίδας 'ΤΟ ΒΗΜΑ', στο γνωστό μονόστηλο με τους bold χαρακτήρες που υπογράφεται ως 'ΤΟ ΒΗΜΑ' και γνωρίζουμε ότι εκφράζει τη διεύθυνση της εφημερίδας, με τίτλο 'ΤΟΛΜΗΡΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ' αναφέρθηκε ένα -κατά τη γνώμη μου- εξωφρενικό σενάριο, που απ' ό,τι κατάλαβα πέρασε απαρατήρητο. Διαβάστε την καταληκτική παράγραφο:

"Συμπέρασμα που δείχνει ότι η απλή αντιπαράθεση δύο προσωπικοτήτων πρέπει να υποκατασταθεί από τη σύγκριση δύο ολοκληρωμένων κυβερνητικών σχημάτων, με προσωπικότητες πολιτικές ή και υπηρεσιακές, που θα εγγυώνται, κατά το δυνατόν, την πραγμάτωση των προεκλογικών επαγγελιών."


Δηλαδή τι μας λέει 'ΤΟ ΒΗΜΑ'; Ότι αμφότεροι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι ανίκανοι και πρέπει να στηθεί μια κυβέρνηση, ίσως 'εθνικής ενότητας', όχι απαραίτητα αποτελούμενη από πολιτικά πρόσωπα, αλλά μας κάνουν γενικά οι πολιτικές 'προσωπικότητες' και οι υπηρεσιακές τοιαύτες!! Και η ψήφος των πολιτών; Θα... την εκμαιεύσουμε(;). Με τις στημένες δημοσκοπήσεις, με μισθοφόρους 'δημοσιογράφους', με κανάλια ζυγισμένα και συντονισμένα με ακρίβεια. Με άλλα λόγια, ένα νέο '89. Όπως τότε που κατάφεραν να βγάλουν στον αέρα την ιδιωτική τηλεόραση χάρη στη συγκυβέρνηση, χωρίς να αδειοδοτηθούν! Αμαρτία που φτάνει μέχρι τις μέρες μας.
Κάποιο χοντρό νέο deal πρέπει να κρύβεται πίσω από αυτές τις αθλιότητες. Ιδίως όσο ο Γιώργος Παπανδρέου δεν σηκώνει το τηλέφωνο (όπως του προτείνει -όπως μου λένε- ο Λαλιώτης) για να 'τα βρεί' με τους εκδότες. Αν το έκανε, μπορεί και να βαφτιζόταν ικανός, στην εξαγνιστική κολυμβήθρα του ΔΟΛ.
Αυτό, αγαπητό 'ΒΗΜΑ', δεν λέγεται τολμηρή καινοτομία. Λέγεται ύπουλο πραξικόπημα!

buzz it!