Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

Τα ρέστα του Καραμανλή

"Στα πλαίσια της ανακούφισης και της οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές, σας γνωρίζουμε ότι μέχρι 30.09.2007 θα χορηγούνται δωρεάν όλα τα συνταγογραφούμενα φάρμακα στους ασφαλισμένους για περίθαλψη στον ΟΓΑ, που διαμένουν στις πυρόπληκτες περιοχές, όπως αυτές καθορίστηκαν αρμοδίως και καταγράφονται στο συνημμένο πίνακα.
Παρακαλούμε πολύ να ενημερώσετε τα μέλη σας για την υλοποίηση του μέτρου.

Η Προϊσταμένη του Κλάδου

Στυλιανή Λαζαροπούλου"


Αυτά αναφέρει έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 65782/10-09-2007, της διοίκησης του ΟΓΑ που απεστάλη στους φαρμακευτικούς συλλόγους των νομών που επλήγησαν από πυρκαγιές. Οι λευκές επιταγές στο όνομα της πολιτικής επιβίωσης μιας εξωνημένης ηθικά και ανίκανης κυβέρνησης, συνεχίζονται. Αυτή τη φορά, ο Καραμανλής, δίνοντας τα ρέστα του, κλείνει πονηρά το μάτι σε χιλιάδες μη δικαιούχους πολίτες (στην Κορινθία τουλάχιστον), αλλά και σε τυχόν πονηρούς φαρμακοποιούς, με τα χρήματα που οι υπόλοιποι έλληνες του εμπιστεύτηκαν τη διαχείριση.
Η κυβέρνηση που μετέρχεται τέτοια μέσα, μπορεί να είναι άθλια, αλλά δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Ακριβώς γιατί δεν σέβεται τίποτα, είναι πολύ δύσκολο να την αντιμετωπίσεις. Είναι σα να προσπαθείς να πείσεις με λογικά επιχειρήματα, ένα 'φουσκωτό' πορτιέρη της νύχτας, να σε αφήσει να περάσεις. Ελπίζω ότι οι πολίτες δεν θα πτοηθούν από τα χαρτονομίσματα που πετά ο Καραμανλής από το μπαλκόνι και θα τον συνταξιοδοτήσουν πρόωρα την Κυριακή!

buzz it!

Η ερώτησή μου στον Γιώργο Παπανδρέου

Αυτή είναι η ερώτηση που κατέθεσα στη γνωστή σελίδα, προς τον Γιώργο Παπανδρέου στα πλαίσια της διαδικτυακής του συνέντευξης. Δεδομένου ότι έχει αύξοντα αριθμό 462 και θα κατατεθούν σίγουρα και πολλές ακόμη, εύχομαι να τύχει απάντησης. Όσοι θεωρείτε σημαντικό να ακούσετε τη γνώμη του πάνω σε αυτό το ερώτημα, μπορείτε να την αξιολογήσετε θετικά στην προαναφερθείσα σελίδα.


Κύριε πρόεδρε,
πιστεύετε ότι ο πολιτικός κύκλος της μεταπολίτευσης έχει φτάσει στο τέλος του; Αν ναι, τι σηματοδοτεί αυτό το γεγονός; Τέλος, πώς μπορεί αυτό να εκφραστεί σε μια αυριανή πρόταση διακυβέρνησης;


buzz it!

Ανοικτή συνέντευξη Γιώργου Α. Παπανδρέου στο διαδίκτυο


Από την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται ερωτήσεις σε ανοικτή διαδικτυακή συνέντευξη που συνδιοργανώνεται από το in.gr, ΤΑ ΝΕΑ και το pathfinder με τη συμμετοχή bloggers και χρηστών του διαδικτύου.

H ιδέα της ανοικτής συνέντευξης στο διαδίκτυο από Πρόεδρο κόμματος, που διεκδικεί τη πρωθυπουργία, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στα χρονικά των Ελληνικών εκλογικών αναμετρήσεων από τον Γιώργο Α Παπανδρέου στις εκλογές του 2004 και έρχεται ως θετική ανταπόκριση σε αντίστοιχα αιτήματα από bloggers και Ελλήνων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.

Κάθε πολίτης μπορεί να θέσει όσες ερωτήσεις θέλει – μέχρι 50 λέξεις ανά ερώτηση – χωρίς κανένα θεματικό περιορισμό. Η καινοτομία της ανοικτής συνέντευξης αυτού του τύπου είναι ότι κάθε ερώτηση αξιολογείται από τους πολίτες για το αν θα πρέπει να απαντηθεί, ή όχι.

Την Παρασκευή το μεσημέρι κλείνει η υποβολή ερωτήσεων και ο Γιώργος Παπανδρέου θα απαντήσει στις δημοφιλέστερες ερωτήσεις, δηλαδή σε εκείνες που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες θετικές γνώμες των πολιτών.

Οι ερωτήσεις υποβάλλονται σε αυτή τη σελίδα !

Διαδώστε την συνέντευξη από τα ιστολόγια σας.

buzz it!