Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2006

Πάμε Με Χίλια

Αχ αυτές οι χαρές του πρωτάρη! Χαίρεται για πράγματα που σε άλλους φαντάζουν μη ιδιαίτερα. Έτσι κι εγώ. Ξεπέρασε το blog τις 1.000 επισκέψεις και έχω καταχαρεί. Θα μου πείτε 'σιγά τ' αυγά'. Ναι, σε γενικές γραμμές έτσι είναι. Όμως για blog με μη γενικό τίτλο, περιορισμένη θεματολογία και επαρχιακή αναφορά, είναι μιά χαρά. Τον Μάϊο ας μην τον συζητάμε. Τον Ιούνιο ο αριθμός των επισκέψεων ήταν μόλις διψήφιος. Τον Ιούλιο φτάσαμε τις 330. Τον Αύγουστο κλείσαμε στις 968. Και τώρα, μόλις στις 5 του Σεπτέμβρη είμαστε αισίως στις 1056. Pas mal για αρχή και κατακαλόκαιρο!
Στις επισκέψεις αυτές εννοείται ότι δεν περιλαμβάνονται οι δικές μου (4-5 ημερησίως), όπως επίσης 1056 επισκέψεις δε σημαίνει 1056 επισκέπτες αφού κάθε επισκέπτης μπορεί να επανέρχεται και κάθε φορά προσθέτει και από μία επίσκεψη.
Σημαντική όμως είναι η γεωγραφική διασπορά των επισκεπτών γιατί το blog αυτό υποτίθεται πως είναι τοπικού ενδιαφέροντος. Ε λοιπόν, οι περισσότερες επισκέψεις καταγράφονται από σημεία εκτός Κορινθίας (αν και αυτό δεν μπορεί να αποδειχθεί με ακρίβεια, εν τούτοις είναι μάλλον σωστό καθώς είναι απίθανο ένας κορίνθιος επισκέπτης να καταγράφεται σε κόμβο της Κοζάνης, των Σερρών, της Κέρκυρας κοκ). Τι σημαίνει άραγε αυτό; Ότι οι κορίνθιοι ενδιαφέρονται λιγότερο για την πόλη τους απ' ότι άλλοι δημότες; Αν κρίνω από την επικρατούσα κατάσταση στα δημοτικά μας πράγματα, αυτό μπορεί κάλλιστα να είναι σωστό. Η εντύπωση άλλωστε αυτή με οδήγησε στη δημιουργία αυτού του blog εξαρχής! Δυστυχώς, πολλά προσωπικά στοιχήματα βλέπω και μικρό κίνητρο για προσφορά. 'Να πάρουμε το δήμο' λένε και 'να βγεί ο τάδε δήμαρχος' και όχι 'να φτιάξουμε έτσι την πόλη'. Η ιδιοτέλεια κατά την άποψή μου οργιάζει. Άνθρωποι που μέχρι χθές δεν έλεγαν καλημέρα ούτε στο γείτονα, τώρα προβάρουν κοστούμια και χαμογελάνε σε 360 μοίρες γωνία. Οι επανειλημμένα αποτυχημένοι επιχειρηματολογούν για το ότι κατά βάθος (αλλά πολύ βάθος) είναι πετυχημένοι. Χτεσινοί εχθροί αγκαλιάζονται μπροστά στις νέες ευκαιρίες με πάθος. Ανώνυμες καταγγελίες επιχειρούν να σταματήσουν έργα. Παλαιότερα είχαμε και ανώνυμες συκοφαντικές επιστολές.
Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι έτσι. Ακόμα και αρκετοί από τους συμμετέχοντες σε (όλα τα) ψηφοδέλτια δεν είναι έτσι. Αυτοί όλοι είναι οι σημερινοί μας 1.056 και ελπίζουμε πως αυτοί θα είναι οι επόμενοι 10.000. Όχι γιατί απαγορεύεται να μπουν στη σελίδα μας οι υπόλοιποι, αλλά γιατί το αποφεύγουν συνειδητά (όσοι από αυτούς γνωρίζουν τουλάχιστον τι είναι web). Βλέπετε, οποιαδήποτε πρωτοβουλία επιχειρεί να σηκώσει τον πήχη, βλάπτει τα ζωτικά τους συμφέροντα. Είμαστε και θα είμαστε εδώ, περισσότερο χαρούμενοι και πρόθυμοι για ανυστερόβουλη συζήτηση από ποτέ!

buzz it!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ταχυδρομείο και τα δυο παραρτήματα της εθνικής τράπεζας έχουν γίνει κύριοι τόποι δράσης των απανταχού σωτήρων υποψηφίων.
Βεβαια παντού ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια,αλλα ειδικά σε αυτά τα δυο σημεία το κακό εχει παραγίνει.

Mike είπε...

Αγαπητή Ρεγγίνα,
τι εννοείς; Αναφέρεσαι σε υπαλλήλους ή απλά εκεί στήνουν τα δίχτυα τους άλλοι υποψήφιοι; Βλέπεις εγώ δουλεύοντας κάθε μέρα 10+ ώρες και αφιερώνοντας το υπόλοιπο του χρόνου μου στους αγαπημένους μου ανθρώπους και τις αγαπημένες μου ασχολίες (όπως τώρα αυτή εδώ), δεν πολυκυκλοφορώ (ευτυχώς που υπάρχει και το web banking για τις τραπεζικές μου υποχρεώσεις).

Ανώνυμος είπε...

Οχι,δεν αναφερομαι σε υπαλλήλους (για φαντάσου να φτάναμε μέχρι εκεί!).Τα δίχτυα απλωνονται εκεί και οι ψαράδες ψαρεύουν χαμογελώντας ευγενικά στα ψάρια.

Ανώνυμος είπε...

Ρε mike, έχεις επισκεφθεί τις ιστοσελίδες των συνδυασμών για την Κόρινθο; αν πας θα δεις ότι ολες οι προτασεις που γράφουν μαζί δε φτάνουν ούτε το μισό των δικών σου σαυτό το βλογ. μιλάμε για ασχετους

Mike είπε...

cumulus,
μπορούν βέβαια να κάνουν copy-paste. Εμένα πάντως δεν θα με πειράξει. Το έχω ξαναπεί: οι ιδέες δεν υπόκεινται σε copyright (ούτε καν creative commons). Αυτό όμως που είναι εξοργιστικό είναι όταν παίρνουν μιά ιδέα, προσπαθούν να αλλάξουν την περιγραφή της για να μη φαίνεται από πού την πήραν και στην προσπάθειά τους αυτή τη συρρικνώνουν, τη διαστρέφουν, την υποτιμούν, τη διαλύουν κυριολεκτικά. Άλλοι είναι πιό προσεκτικοί (βλέπε λακωνικοί): υποστηρίζουμε 'αυτό', χωρίς καμία επεξήγηση, για να μη μπλέξουν. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν μπορούσαν να μπούν σε μιά 'μανθάνουσα' κατάσταση, αλλά προς το παρόν βρίσκονται αναμφίβολα σε μιά 'λανθάνουσα' κατάσταση (ανέκαθεν ήταν έτσι).