Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2007

Πώς να Κρυφτείς απ' τα Παιδιά



Ο Δημήτρης δεν βγαίνει συχνά έξω στην πόλη.
Ίσως γιατί δεν μπορεί να παίξει. Και τα παιδιά, παίζουν.
Πού να παίξει;
Πώς στο διάβολο καταφέραμε να γίνουμε τόσο υλιστές, τόσο φιλάργυροι, τόσο θιασώτες της ελεύθερης αγοράς, που χρεώνουμε στα παιδιά το παιχνίδι;

buzz it!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2007 ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ.ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΝΕΕΣ, ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ.ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ.-

Mike είπε...

Δεν θα μπορούσα να νιώθω πιό ευτυχής από σήμερα που βρήκα το παραπάνω σχόλιο του δημάρχου να περιμένει για moderation. Γιατί από το πρώτο κιόλας άρθρο μας, είχαμε θέσει ως στόχο να μας διαβάζει ο δήμαρχος. Κι αυτό το πετύχαμε. Μπράβο και στο δήμαρχο για τη συμμετοχή του! Οι υπόλοιποι να δούμε τώρα!
Όσον αφορά το Δημήτρη, μάθε γλυκέ μου να ζητάς όσο περισσότερα μπορείς. Αν είναι 'καλά' θα τα κερδίσεις. Μην ξεχάσεις ποτέ πως αν δεν ζητάς και δεν απαιτείς, δεν θα πάρεις ποτέ, τίποτα. Και, ΣΥΓΝΩΜΗ!!! Συγνώμη που δεν σου εξασφαλίζουμε τα απαραίτητα, συγνώμη που πρέπει να πληρώνεις για να παίζεις, συγνώμη που δεν έχουμε φτιάξει μια πόλη που να σε κάνει να βγαίνεις συνέχεια έξω!
Πρόταση: να πληρώσει ο δήμος ένα εφάπαξ ποσό στους εκμεταλλευτές των παιδικών παιχνιδιών στα πάρκα και να τα απελευθερώσει για γενική χρήση!

reginarosasamat είπε...

Kαλημέρα.Όντως δε νομίζω να υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα μεγάλη πόλη με τόσο έντονη την απουσία καλών παιδικών χαρών. Η παιδική χαρά που είναι απέναντι από την αστυνομία και η άλλη έξω από το πρώτο δημοτικό είναι τρομερά μικρές και με την πρώτη βροχή γεμίζουν λάσπη.

Ας ελπίσουμε πως κάτι θα γίνει.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΝΕΕΣ, ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ.

Ασφαλείς είναι η πιό σημαντική λέξη. Δήμαρχε, να ανακοινώσεις τις προδιαγραφές ασφαλείας που θα έχουν οι νεες παιδικες χαρές, ΠΡΙΝ τις φτιάξεις!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι μια νέα μητέρα. Σήμερα έβγαλα μια βόλτα το παιδί μου στα περιβολάκια. Καθώς έψαχνα για ψιλά για να παίξει το παιδί μου με τα παιχνίδια που υπάρχουν εκεί, είδα ένα ζευγάρι που είχε βάλει επάνω την κορούλα τους και την έβγαζε φωτογραφία, αλλά δεν είχαν βάλει κέρμα. Τελικά δεν έβαλαν, μάλλον δεν είχαν. Όσο ήταν πάνω στο παιχνίδι και εγώ περίμενα τη σειρά μας, ο ιδιοκτήτης 'αγριοκοίταζε' το ζευγάρι μάλλον γιατί κατά την άποψή του καθυστερούσε εμένα και το γιό μου. Αυτή η εικόνα με έκανε να αισθανθώ άσχημα.
Συμφωνώ, τα παιδικά παιχνίδια σε δημόσιους χώρους, να είναι δωρεάν.