Σάββατο 21 Ιουλίου 2007

Η Ακροκόρινθος στις Φλόγες






Σκέπτομαι αν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο για να δείξουμε την ασέβειά μας προς το μνημείο που του έμελλε να υποστεί την ύβριν των νεοελλήνων!

Οι φωτογραφίες είναι του συμπολίτη μας και εξαίρετου φωτογράφου Βασίλη Ψωμά για τα πρακτορεία APA (Athens Photo Agency) και EPA (European PhotoPress Agency).

buzz it!

5 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Απο τη μεταπολιτευση και μετα...
αναδασωθηκαν
μονο 1 στρεμα στα 11 που καηκαν.
Η Νεα Δημοκρατια,με δυο νομους,
αποχαρακτηρησε 25.000.000 στρεματα
και το Πασοκ 45.000.000 στρεματα.

Με αποχαρακτηρισμενα 70.000.000 στρεματα...
ποιος εβαλε τις φωτιες;;;

Mike είπε...

Δεν μπορώ να ελέγξω τα νούμερα που παραθέτεις αγαπητέ, αλλά κάπως έτσι θα είναι.
Πριν λίγες ημέρες βρέθηκα σε πολιτική συντροφιά στην Αθήνα. Εκεί ένας πολιτικός σχολίασε με δυσαρέσκεια το ότι οι διαδηλωτές για την Πάρνηθα φασκέλωναν το κοινοβούλιο. Ένιωθε ότι έτσι προσβάλλετο το σύμβολο της δημοκρατίας. Του αντιπαράθεσα ότι δεν φασκέλωναν ουσιαστικά τη Βουλή αλλά τους πολιτικούς, που δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Από τη μία προωθούν το σκανδαλώδη αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων και από την άλλη υπόσχονται θαυμαστά μέτρα για την αναδάσωση, η οποία, αν επιτευχθεί, θα επιτευχθεί μετά από τουλάχιστον 6 δεκαετίες.
Τι τα θέλετε, το επίπεδο είναι συνολικά χαμηλό.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως πρέπει να διακινδυνεύουμε τη σαφήνεια και την ακρίβεια: Ποιοι πολιτικοί, ποιων κομμάτων, σε ποια βαθμίδα διοίκησης. Θα περίμενε κανείς από όποια ΟΝΝΕΔ να αφήσει "το γάμο" για τα όποια κατακαημένα πουρνάρια; Ή από όσους ξέρουν στοιχειωδώς τον Ταγαρά, θα περίμεναν κάτι άλλο από το να είναι στο μέτωπο των πυρκαγιών;
Σιγά μην έπαιρνε μαζί του ο Παπαληγούρας στη "βόλτα στα καμμένα" και το κανίς του....

Mike είπε...

Αγαπητέ κύριε Κατσαμάκη,
η σαφήνεια και η ακρίβεια των λόγων μου δε νομίζω πως έχει κενά. Τις ιδιωτικές μου συναντήσεις, εγώ είμαι αυτός που θα τις διαχειριστεί επικοινωνιακά.
Σε κάθε περίπτωση, η τελευταία φράση του προηγούμενου σχολίου μου, νομίζω τα λέει όλα!

Ανώνυμος είπε...

Μην ενοχλείστε από το σχόλιό μου. Δεν αναφέρεται στον τρόπο που "διαχειρίζεστε επικοινωνιακά" τις ιδιωτικές σας συναντήσεις, ούτε σε άλλο σχόλιό σας, αλλά σχολιάζει την πάγια συνήθειά μας να μην δίνουμε όνομα στις κρίσεις μας σαν να μην είναι τα άτομα που συνδέονται με τους θεσμούς και τους ρόλους κατά περιόδους.