Σάββατο 21 Ιουλίου 2007

Και η ΟΝΝΕΔ ... Χτενίζεται!

Μαθαίνω πως το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιουλίου και ενώ η φωτιά κατέστρεφε ήδη περιουσίες στο χωριό Μαψός, λίγα χιλιόμετρα πιό πέρα, ανάμεσα στο χωριό Χιλιομόδι και τις παιδικές κατασκηνώσεις "Το Μαγικό Δάσος" (που αμφότερα εκκενώθηκαν την επομένη), στην Καμαρέτα, τα βλαστάρια της γαλάζιας ιντελιγκέντσιας, υπό τη μορφή της ΟΝΝΕΔ, συνεστιάζονταν και διασκέδαζαν σε γνωστή ταβέρνα. Δεν είχαν την ευαισθησία να ματαιώσουν το γλέντι τους τη στιγμή που δίπλα τους, κάποιοι συνάνθρωποί τους κινδύνευαν και έχαναν τις περιουσίες τους, ενώ και κάποιοι άλλοι μάχονταν σκληρά για την κατάσβεσή της.
Αλλά γιατί να χαλάσουν το πρόγραμμά τους τα παλικάρια; Αφού και ο πολιτικός τους καθοδηγητής, υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του νομού Αναστάσης Παπαληγούρας, μόλις επιτέλεσε το επικοινωνιακό του χρέος μπροστά στις κάμερες, έσπευσε στη συνέχεια να τους συναντήσει. Όποιος θέλει, μπορεί να πιστέψει ότι το έκανε για να προσευχηθούν όλοι μαζί για άλλη μία 'επιτυχημένη' έκβαση πυρκαγιάς στη χώρα!
Σ' αυτούς αφιερώνω τις επόμενες φωτογραφίες, του χωρικού και του πυροσβέστη που πολύ θα ήθελαν και αυτοί να γλεντάνε, αλλά η στιγμή άλλα επέβαλλε!


Οι φωτογραφίες είναι του συμπολίτη μας και εξαίρετου φωτογράφου Βασίλη Ψωμά για τα πρακτορεία APA (Athens Photo Agency) και EPA (European PhotoPress Agency).

buzz it!

7 σχόλια:

philos είπε...

Καλέ δεν ντρέπεσαι που λες τέτοια πράγματα?
;DDD

Εδώ είδα στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, πρώτη στην περιφέρεια σε ψήφους Οννεδίτισα Αθηναία, η οποία αν ενθυμούμαι καλά .... δηλώνει ότι κατεβαίνει από Κορινθία μεριά, έχοντας απλά και μόνο το εξοχικό της εκεί πέρα.
Ή κάνω λάθος (στο αν κατεβαινει απο Κορινθία μερια)?
;D
Μου απαντάς και με email αν θες.

Ανώνυμος είπε...

Μην "πυροβολείτε" τους πυροσβέστες.
Τα παιδιά παλεύουν μέσα σε μια κόλαση. Δε φταίνε αυτοί αν κάποιες φορές δεν υπάρχει συντονισμός από την ανώτερη ηγεσία.

Mike είπε...

Όχι μόνο δεν πυροβολούμε τους πυροσβέστες αλλά τους βγάζουμε και το καπέλο μας!
Στους εκκολαπτόμενους Μαυρογιαλούρους όμως, βγάζουμε το άχτι μας!

Βασίλειος Α. Μπαλάφας είπε...

Αγαπητοί bloggers,

διάβασα με πολύ ενδιαφέρον το ρεπορτάζ σας και όσα γράφετε για την ΟΝΝΕΔ Κορινθίας.
Δεν θα προσπαθήσω να αλλάξω τη γνώμη σας αλλά θα σας παραθέσω 2 γεγονότα ώστε να τα αξιολογήσετε καθώς φυσικά δεν πρόκειται να βγούν σε κανένα δελτίο ειδήσεων.
1ον : Είναι προφανές ότι όλο το θέμα έχει έναν και μόνο στόχο τον Υπουργό Δικαιοσύνης και κανέναν άλλο. Οφείλω να σας ενημερώσω ότι ο ίδιος έδωσε τη μάχη του μαζί με τους κατοίκους και μάλιστα κατηγορήθηκε από το Νομάρχη Αχαΐας ότι λειτούργησε ως μέσο για περισσότερα αεροπλάνα στην Κορινθία.

2ον : Αν σας ενδιαφέρει και αν έχει κάποια σημασία, η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί από τις 2 Ιουλίου. Η φωτιά ως φυσική καταστροφή είναι απρόβλεπτη ΟΜΩΣ η φωτιά στην περιοχή όπου έγινε η εκδήλωσή μας και όχι το γλέντι όπως λένε σε πολύ βαρύ κλίμα, έφτασε κοντά στην Καμαρέτα την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα σχεδόν 24 ώρες μετά. Το απόγευμα της Τετάρτης στις 7 είχαμε πληροφόρηση ότι η φωτιά είναι υπό πλήρη έλεγχο πριν τον Κουταλά, περιοχή περίπου 6 χλμ μακριά από το Χιλιομόδι. Πρέπει να σας ενημερώσω επίσης ότι την Πέμπτη στις 11μιση έδωσα μάχη με τις φλόγες για να σώσω το ίδιο μου το σπίτι όσο σημασία και αν έχει αυτό.

Σας τα λέω αυτά για να ακούσετε τα γεγονότα πέρα από τα σχόλια.

Μην ξεχνάτε ότι η φυσική καταστροφή είναι απρόβλεπτη και μια φωτιά μπορεί να έχει τελείως διαφορετική πορεία με έναν άνεμο διάρκειας απλώς μιας ώρας.

Σας ευχαριστώ που διαβάσατε όσα σας έγραψα. Μη λοιδορήσετε μη το περάσετε στο ντούκου γιατί αυτό δεν πρόκειται να σας το πεί κανένα κανάλι.

Εκτός αν θεωρείτε το μαγαζάτορα τρελό να σερβίρει με τη φωτιά 500μ. από το μαγαζί του, και εμάς ακόμα πιο τρελούς να καίγονται τα σπίτια μας και να είμαστε στην εκδήλωση.

Δεν υπήρξε φιέστα, δεν υπήρξε πάρτι, υπήρξε μια εκδήλωση μιάμισης ώρας σε πολύ βαρύ κλίμα και με όλους τους παριστάμενους να μιλούν για το θέμα των πυρκαγιών και της αναδάσωσης.

Αναλογιστείτε απλά τους χρόνους γιατί έχουν σημασία. Την Τετάρτη υπήρχαν προγραμματισμένες άλλες 2 μεγάλες εκδηλώσεις στην περιοχή της Κορινθίας. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει όσα ακολούθησαν. Κανείς δε φανταζόταν αυτή την καταστροφή.

Στην ΟΝΝΕΔ Κορινθίας κάνουμε σοβαρή προσπάθεια να προσφέρουμε στον τόπο με μελέτες, παρεμβάσεις, προσφορά, ότι δηλαδή οφείλει να κάνει κάθε πολιτική νεολαία. Και αυτό μάλλον ενοχλεί.

Ρίξτε και μια ματιά στο site μας. www.onned-korinthias.gr

Ευχαριστώ που διαβάσατε τις γραμμές μου.

Με εκτίμηση
Β.Μπαλάφας

Mike είπε...

Αγαπητέ κύριε Μπαλάφα,

καλωσήρθατε στο Korinthos.blogspot.com. Οι απόψεις σας όπως και οποιουδήποτε άλλου κορίνθιου, φιλοξενούνται και θα φιλοξενούνται εδώ με αμεσότητα και χαρά και όχι όπως στα κανάλια που επιδεικνύουν εκλεκτικές 'συμπάθειες' (αναρωτιέμαι προς ποιόν χώρο άραγε). Αλλά, σας παρακαλώ, μην κάνετε το λάθος να μας αντιμετωπίζετε όπως τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Πολίτες είμαστε με Π κεφαλαίο. Γι αυτό και δεν ήταν κανένας Παπαληγούρας ο στόχος του post. Ο στόχος ήταν η ΟΝΝΕΔ. Που απέτυχε να επιδείξει σε μια κοινωνική κρίση, πολιτικά (και κοινωνικά) αντανακλαστικά, ματαιώνοντας την εκδήλωση.
Το θέμα με σας (όπως και με άλλους χώρους, βέβαια) είναι αν μπορείτε να μάθετε από τα λάθη σας. Μπορείτε;

Ανώνυμος είπε...

1. Το ό,τι ο κ. Παπαληγούρας κατηγορήθηκε ότι μερολήπτησε υπέρ της Κορινθίας φαίνεται σαν να είναι ένα θετικό για αυτόν γεγονός, ότι αυτό τον κάνει "καλύτερο" πολιτικό. Το αντίθετο μάλιστα: Ως μέλος της Κυβερνήσεως της Ελλάδας (και όχι της Κορινθίας, της Μεσσηνίας ή της Πέλλας) όφειλε:
α) να είχε προσλάβει δασοπυροσβέστες για τις κενές θέσεις που υπάρχουν
β) να τους εξοπλίσει
γ) να τους μονιμοποιήσει (και όχι να τους έχει για 4μηνο) ούτως ώστε το χειμώνα να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες για τη διαχείριση του δασικού πλούτου
δ) να είχε καθαρίσει τα δάση από τα σκουπίδια
ε) να μας είχε μάθει να μην πετάμε σκουπίδια μέσω της εκπαίδευσης και της συνεχούς διαφήμισης
στ) να φρόντιζε να βάλει το πιστόλι στον κρόταφο στους περιφερειαρχοδημαρχαίους να κλείσουν επιτέλους τις παράνομες χωματερές και να προχωρήσουν σε ριζικές λύσεις για τα σκουπίδια (ανακύκλωση)
ζ) να είχε καταρτήσει δασολόγιο και κτηματολόγιο
η) να είχε αποσύρει την τροποποίηση του άρθρου 24
θ) να προσπαθούσε να περιορίσει έως την τελική κατάργηση (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και για κοινωφελείς και μόνο λόγους) την εκτός σχεδίου πόλης δόμηση, αυτόν τον καρκίνο της χώρας.

Αυτά και άλλα πολλά θα περιμέναμε από τον κ. Παπαληγούρα να κάνει και όχι να "βάζει πλάτη" για να μεροληπτήσει κάποιος για την Κορινθία, λες και το δάσος της Κορινθίας, της Βαυαρίας, του Αμαζονίου ή της Βουλώνης έχει μεγαλύτερη αξία από κάποιο άλλο πιο παρακατιανό. Λες και το πρόβλημα με τις πυρκαγιές και την αλλαγή του κλίματος γενικότερα δεν μας αφορούν όλους.
Δεν είναι λοιπόν αυτή δουλειά για τον κ. Παπαληγούρα. Ας την αφήσει να την κάνει ο καθ' ύλην "αρμόδιος" είτε αυτός είναι ο περιφερειάρχης, είτε ο νομάρχης κ.λπ. Έκαστος στο είδος του και στη δουλειά του. Τα υπόλοιπα είναι Μαυρογιαλουρισμοί.

2. Αν έχω ένα πάρτι και η φωτιά καίει 2 χιλιόμετρα πέρα από το σπίτι μου, ε, θα το σταματήσω το πάρτι τέλος πάντων και στην καλύτερη περίπτωση θα κάνω ό,τι μπορώ, ό,τι περάσει από το χέρι μου. Στη χειρότερη θα σιωπήσω...


ΥΓ. Άσχετο. Για τους φίλους και τα μέλη της Κίνησης Πολιτών ένα έχω να πω: Το γεγονός ότι έχετε αρχίσει και τους ενοχλείτε δείχνει να είστε σε καλό δρόμο. Μιλάω για το (για γέλια και για κλάματα) κείμενο του Δημάρχου Κορίνθου

Βασίλειος Α. Μπαλάφας είπε...

Νομίζω ότι το post που σας κατέθεσα στον καλοφτιαγμένο χώρο σας απόψεων δεν εμπεριέχει παρά βιωματικές εμπειρίες και την κατάθεσης μιας άποψης που ίσως δεν μπορέσατε πουθενά να ακούσετε.
Η συγκυρία ήταν σαφώς ατυχής αλλά δυστυχώς δεν ήταν προβλεπόμενη η εξέλιξη των γεγονότων.
Σαφώς και μπορούμε να μάθουμε από τα λάθη μας αλλά εδώ δεν υπάρχει λάθος αλλά μια ατυχία που παρέσυρε όλη την προσπάθειά μας μέχρι τώρα. Και η προσπάθειά μας είναι μεγάλη. Ελπίζω να είστε εκεί και να αναφερθείτε σε εμάς και στις καλές μας στιγμές. Γιατί σαφώς αυτή δεν ήταν μια καλή μας στιγμή.

Ευχαριστώ και πάλι για τη φιλοξενία.

Β.Μπαλάφας