Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2006

Το Πρόσωπο της Χρονιάς

Το μάθατε; Βραβεύτηκα από το περιοδικό ΤΙΜΕ ως πρόσωπο της χρονιάς! Βέβαια, μαζί με άλλους τουλάχιστον 80 εκατομμύρια ιστολογούντες (bloggers) ανά τον κόσμο! Και ακριβώς γι αυτό είναι εξόχως σημαντικό. Επειδή όπως αναφέρει, απευθυνόμενος στους απανταχού bloggers, στο άρθρο του ο Lev Grossman (αρχισυντάκτης των θεμάτων τεχνολογίας):

"πήρατε τα ηνία των διεθνών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, ιδρύσατε και οριοθετήσατε τη νέα ψηφιακή δημοκρατία, εργάζεστε χωρίς αντάλλαγμα και νικήσατε τους επαγγελματίες μέσα στο δικό τους παιχνίδι, γι αυτό, το Πρόσωπο της Χρονιάς είστε εσείς".

Το TIME αποδίδει βεβαίως και τον απαραίτητο φόρο τιμής στο εργαλείο που τα έκανε όλα αυτά πιθανά: τον παγκόσμιο ιστό (World Wide Web).

"είναι το εργαλείο που φέρνει κοντά τις μικρές συνεισφορές εκατομμυρίων ανθρώπων, δίνοντάς τους υπόσταση και αξία".

Στο άρθρο 'Τώρα είναι η σειρά σου" ο Richard Stengel λέει πως "το νέο αυτό, παγκόσμιο νευρικό σύστημα αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο. Και οι συνέπειες αυτού είναι δύσκολο να εκτιμηθούν και αδύνατο να υπερεκτιμηθούν". Ο δε καθρέφτης (οθόνη) στο εξώφυλλο μπήκε γιατί "αποδίδει την άποψη ότι εσείς και όχι εμείς, μεταμορφώνετε την εποχή της πληροφορίας".

Τι λέτε; Ήρθε τώρα και η σειρά σας; Ελάτε στον κόσμο σας!

buzz it!

5 σχόλια:

cumulus είπε...

Mike,
έχεις καμιά ιδέα για τη 'διάδοση' του Blog Korinthos γενικά; Τι σειρά ας πούμε έχει μέσα στα 80 εκατομμύρια;

Mike είπε...

Δεν μπορώ να ξέρω για τα 80 εκατομμύρια, ξέρω όμως για την Ελλάδα. Με βάση λοιπόν την κατάταξη της αξιόπιστης PageRank (http://blogstats.phpnet.us/blogs.php)την οποία χρησιμοποιεί και το Google, είμαστε στη θέση 1642 επί συνόλου 2572 Blogs.

regina_boukoura είπε...

Εμενα αυτο το you περισσότερο σαν απειλητικό μου φαίνεται :)

Να ευχηθώ καλή χρονια!

bn_b είπε...

Ευχές σε όλους για μια ευτυχισμένη και δημιουργική χρονιά!

Keep posting!!!

john είπε...

Ευχομαι καλη χρονια σε ολους