Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2007

Πολιτισμός; Ε, όχι κι έτσι!

Εντυπωσιακό αναμένεται να είναι το έργο στο δήμο Κορινθίων στον τομέα του πολιτισμού, αν κρίνει κανείς από το προφίλ του ανθρώπου που επιλέχθηκε να τεθεί επικεφαλής. Τα πλήθη αδημονούν να αποθεώσουν τη μεγάλη παράσταση!

buzz it!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ εντυπωσιακό.
Προτείνω τον επόμενο μήνα, τον Φεβρουάριο, να το βάλεις να παίζει και ανάποδα, ώστε, μέσα από τον κουρνιαχτό να ξεπετάγεται αυτό το ωραίο κτίριο.

Ανώνυμος είπε...

Πολιτισμός και επικοινωνία

Χειμώνας 2003
Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004
Τομέας Διαχείρισης των Πληροφοριών (Βιβλιοθήκη/Αρχείο)

…Αφήνω τα πολλά και πάω στο προκείμενο:
Στο πλαίσιο ενός project που αφορούσε στη χορήγηση εκδόσεων και παντός τύπου προωθητικού υλικού από Δήμους και Νομαρχίες στην ΑΘΗΝΑ 2004 προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουμε ως ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό στις δύο βιβλιοθήκες που λειτουργήσαμε κατά τη διάρκεια των Αγώνων στο Ολυμπιακό Χωριό (για τους αθλητές και τις αποστολές τους) και στο Βασικό Κέντρο τύπου τους δημοσιογράφους απευθύνθηκα και στη Νομαρχία και στο Δήμο Κορινθίων.
Μίλησα με τους αρμόδιους ανθρώπους, τους είπα ότι θέλουμε να προβάλλουμε τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές και της Κορινθίας και επιπλέον ως Κορίνθιος θα ήθελα το καλύτερο δυνατό για τον τόπο καταγωγής μου, ο οποίος σημειωτέον γειτνιάζει άμεσα με την Αττική.
Το ίδιο κάναμε με όλες τις πρωτεύουσες και τους νομούς της χώρας. Οι μέρες και οι εβδομάδες περνούσαν, όλοι έστελναν υλικό και η Κορινθία τίποτα. Εγώ επιμένω (γιατί;) και τηλεφωνώ ξανά και ξανά. Τελικά το υλικό έρχεται…και ω τι έκπληξη είναι φτωχό, πολύ φτωχό. Θα περίμενε κανείς κάτι άλλο; Ναι, γιατί πλήθος νομών έστειλαν καταπληκτικές εκδόσεις, φυλλάδια, μουσικά CD και CD-ROM. Η Εύβοια, η Καρδίτσα, η Πιερία, οι Κυκλάδες, οι νομοί και οι δήμοι της Κρήτης, η Κεφαλονιά κ.α. Κάποιοι δε από αυτούς επειδή εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων είχαν προγραμματίσει ειδικές εκδόσεις συνέχισαν να μας στέλνουν υλικό μέχρι και τις παραμονές των Αγώνων. Οι περισσότεροι δε, ευχαριστώντας μας και δημόσια για την πρωτοβουλία μας.

Το ζητούμενο: Είναι τόσο δύσκολο στους δήμους και τη Νομαρχία της Κορινθίας να εκδώσουν προωθητικό, ενημερωτικό, πολιτιστικό υλικό και έξυπνα και επιθετικά να το προωθούν σε εκθέσεις, βιβλιοθήκες, εφημερίδες και όπου αλλού;
Σε ποιους για παράδειγμα έχει δοθεί το λεύκωμα «Παλαιά και Νέα Κόρινθος 1850-1980 : φωτογραφικό χρονικό ενός και πλέον αιώνα» του Βασίλη Ξύδη, το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα και τουλάχιστον η Ελευθεροτυπία έχει δύο φορές παρουσιάσει από τις σελίδες της; Εγώ πάντως με σχετική δυσκολία και με τη βοήθεια των συναδέλφων μου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κατάφερα να το αποκτήσω για λογαριασμό της Βιβλιοθήκης στην οποία εργάζομαι.

Mike είπε...

Έχετε απόλυτο δίκιο κε Κατσαμάκη. Εγώ μάλιστα άκουσα (αλλά πρόκειται για φήμες) ότι το φτωχό αυτό υλικό κόστισε στους Κορίνθιους 'ο κούκος αηδόνι'. Θα ευαισθητοποιηθεί άραγε κάποιος δημοτικός σύμβουλος να ζητήσει τα σχετικά στοιχεία; Πολύ περισσότερο, θα αλλάξουμε ρότα από εδώ και εμπρός; Το λεύκωμα που αναφέρετε είναι εξαιρετικό.
Αναρωτιέμαι επίσης αν έχετε προσέξει το άρθρο με τίτλο 'The Corinth Computer Project". Αυτό το θεωρώ το μεγαλύτερο σκάνδαλο πολιτισμού για την πόλη μας.