Τετάρτη 4 Απριλίου 2007

Καληνύχτα κύριε Κοσμά!

Ο διοικητής του νοσοκομείου Κορίνθου κύριος Δ. Κοσμάς, είναι χαρακτηριστική περίπτωση ανθρώπου με ελαστικές ιδεολογικές αρχές! Δεν εξηγείται αλλιώς το πώς διήλθε με ευκολία την είσοδο τριών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΚΕΠ, ΝΔ). Εντέλει, βρήκε την όασή του στη ΝΔ, και αυτή κρίνοντάς τον ικανό (σεμνό και ταπεινό κατά μία άλλη έννοια), τον τοποθέτησε στη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Κορίνθου. Δημοσιεύματα μάλιστα, τον έφερναν και υποψήφιο για μιά θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Άλλωστε, στο νοσοκομείο διέπρεψε με το ήθος της διοίκησής του. Τόσο, που η σημερινή Ελευθεροτυπία και το ΠΑΣΟΚ του αφιέρωσαν την απαξία τους (δείτε στη σημερινή Ελευθεροτυπία το άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου Γιώργου Καρελιά, με τον εύστοχο τίτλο "Πάρε κι ΕΣΥ ομόλογα"). Μου είναι αδιάφορο αν ο διοικητής είχε ή δεν είχε την έγκριση του ΔΣ του νοσοκομείου ή αν συμφωνούσε ή όχι η οικονομική υπηρεσία. Αν συνέκρινε δύο απλούς, δεκαδικούς αριθμούς (τα επιτόκια δηλαδή της Τράπεζας της Ελλάδος και των ομολόγων) θα ήξερε ότι βλάπτει τα συμφέροντα του νοσοκομείου. Εκτός και αν δεν είναι σε θέση να συγκρίνει δύο αριθμούς. Αλλά είναι μάλλον βέβαιο ότι μπορεί. Μου είναι επίσης αδιάφορο, αν μετάνιωσε, αυτό αφορά μόνο τη συνείδησή του. Γι αυτό, δεν μου αρκεί η παραίτησή του. Πρέπει να εκδιωχθεί από τη θέση του διοικητή!

buzz it!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Mike, ο πρώην πλέον διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου, όπως και ο νυν του Πανεπιστημιακού της Πάτρας θήτευσαν στο ΚΕΠ...Σύμπτωση;
Η παραίτηση για κακοδιαχείρηση δεν αρκεί, όλοι παραιτούνται ή απολύονται χωρίς ουσιαστικά καμία επίπτωση. Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν τιμωρούνταν παραδειγματικά. Προφανώς θα αναλάμβαναν δημόσιες θέσεις άνθρωποι με ουσιαστική διάθεση να βοηθήσουν. Τουλάχιστον 5 διοικητές μεγάλων νοσοκομείων που μου έρχονται στην μνήμη εκτός από αποτυχημένοι διαχειρηστές είναι και ζάμπλουτοι επιχειρηματίες πλέον. Δεν φταίνε βέβαια οι ίδιοι αλλά τα κόμματα που τους διόρισαν καθώς και εμείς που τα ανεχόμαστε.
Τις διοικήσεις οργανισμών θα έπρεπε να τις θεωρούμε τιμητικά αξιώματα και ανιδιοτελώς να τα υπηρετούμε. Όλα αυτά για την Ελλαδίτσα είναι ακατόρθωτα, ενώ για χώρες όπως η Σουηδία ή η Ιαπωνία είναι αυτονόητα.
Θα ήταν ουτοπικό βέβαια να πρότεινε κανείς χαρακίρι για τους πρωταγωνιστές παρόμοιων πρακτικών. Η απαξίωση είναι η κατάλληλη τιμωρία.
Κώστας (n/sur).

Ανώνυμος είπε...

Ποιός έχασε την ανιδιοτέλεια και την τσίπα στη χώρα μας για να τη βρούν οι διάφοροι παρατρεχάμενοι της εκάστοτε κυβέρνησης?
Οταν ο κάθε διορισμός (από κλητήρα μέχρι υψηλόβαθμο στέλεχος) γίνεται όχι με αξιοκρατικά κριτήρια αλλά με την κομματική συνεισφορά, σε τί μπορούμε να ελπίζουμε?
Οταν ως μάνατζερς τοποθετούνται αποτυχόντες υποψήφιοι βουλευτές ή κομματικοί έμπιστοι, η ιστορία με τα ομόλογα θα επαναλαμβάνεται σε διαφορετικό φόντο κάθε φορά.
αυτά προς το παρόν κι ελπίζω να επανέλθω μετά την κούρα χοληστερίνης...

reginarosasamat είπε...

Το νοσοκομείο της Κορίνθου πάντως δεν έχει ακόμη ευτυχήσει ως προς την εύρεση κατάλληλου διοικητή. Από τον Αννα στον Καιάφα και από τον Καΐάφα στον Άννα.
Το αστείο με τον συγκεκριμένο διοικητή είναι ότι το 'επαιζε' και πολύ μη μου άπτου, και πολύ της τάξης και ευσυνειδησίας, αλλά οι τακτικές του άλλο έδειχναν.