Κυριακή 17 Ιουνίου 2007

Καβαλήσαμε τα 'καλάμια';

Μέχρι σήμερα, δεν μπορώ να πω ότι έχω εντυπωσιαστεί από τη νέα δημοτική αρχή. Όχι γιατί περίμενα ότι θα έφερνε τον Calatravaνα να αναμορφώσει την πόλη, αλλά γιατί ανέμενα μεγαλύτερη συνεργατικότητα και προπάντων, ευελιξία. Δυστυχώς, ενώ οι πολιτικές της έχουν υποστεί σοβαρά πλήγματα σε πολλά θέματα, όπως σε αυτό των σκουπιδιών ή στο θέμα της διεκδίκησης εσόδων από το casino, αυτή εμμένει πεισματικά στις θέσεις της.
Ταυτόχρονα, ένα μέγα-ΕΓΚΛΗΜΑ λαμβάνει χώρα. Αναφέρομαι στην παραλία ‘καλάμια’. Τη μόνη αξιόλογη παραλία της πόλης. Η κατάσταση εκεί δεν ήταν πολύ καλή. Τώρα όμως είναι ασύδοτη. Οι καταστηματάρχες έχουν καταλάβει με τα τραπέζια τους τα παρτέρια και έχουν επεκταθεί στο εγγύτερο προς την παραλία τμήμα του πεζόδρομου, αποκλείοντας ακόμα και τα παγκάκια για τους πεζούς. Θα μου πείτε, γι αυτό δεν φταίει ο δήμαρχος, οι καταστηματάρχες φταίνε! Δεν είναι καθόλου έτσι. Οι καταστηματάρχες δεν πήραν μόνοι τους την πρωτοβουλία. Τους έδωσε το ελεύθερο άνθρωπος της δημοτικής αρχής. Αυτό, το γνωρίζω από ιδιοκτήτη καταστήματος. Ο άνθρωπος ήταν σαφής γι αυτό που άκουσε: «κάντε ό,τι θέλετε!!». Η φράση αυτή προέρχεται από τον ίδιο άνθρωπο που είχε προτείνει και την μείωση των δημοτικών τελών γι αυτούς και έχει ίδιον όφελος από την ασυδοσία. Και οι καταστηματάρχες αφηνίασαν. Αν μπορούσαν θα έστρωναν πλεούμενα τραπέζια μέχρι το Ηραίο και θα σέρβιραν τις πίτσες και τα ποτά με θαλάσσια σκούτερ! Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι αυτό είναι ένα γνήσιο σοσιαλιστικό όραμα, αλλά όχι, ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΡΑΜΑΤΑ!!

Ποιους κοροϊδεύουν με τα αυτοαναιρούμενα επιχειρήματα ότι δεν πιάνει το γκαζόν δίπλα στη θάλασσα; Εδώ και δέκα χρόνια πώς πιάνει; Και αν η κατάστασή του δεν είναι άριστη, αυτό οφείλεται στην πλημμελή φροντίδα και μόνο! Αλλά ας το δεχτούμε έτσι, χάριν της συζητήσεως. Είναι αυτό λόγος για να βάλουν οι καταστηματάρχες ξύλινες ράμπες πάνω από τα παρτέρια (!!!) και να μας πνίξουν όλους με τα τραπεζομάντηλά τους; Άλλοι έβαλαν πλαστικό γκαζόν, όπως πλαστική είναι και η αισθητική τους.
Πού είναι ο σεβασμός για τον πολίτη που δεν έχει ή δεν επιθυμεί να ξοδέψει χρήματα όταν ξαποσταίνει από τον περίπατό του; Που είναι ο σεβασμός σε αυτόν που θέλει να κάτσει σε ένα παγκάκι για να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα; Πού είναι ο σεβασμός γι αυτόν που θέλει, όπως έκανε σε όλη του τη ζωή, να απλώσει την πετσέτα του στα βότσαλα και να κάνει το μπάνιο του χωρίς να πρέπει να παραγγείλει freddo?
Σε τι διαφέρει αυτή η κατάσταση από αυτήν στο δήμο Ελληνικού στην Αττική για την οποία ο εκεί δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης (δήμαρχος με όλη τη σημασία της λέξεως) έκανε απεργία πείνας, έτσι ώστε «οι χώροι αυτοί να λειτουργήσουν ως χώροι περιπάτου, ξεκούρασης και κολύμβησης με ελεύθερη πρόσβαση», μέχρι που νίκησε; Αν θέλετε να διαβάσετε λίγα λόγια γι αυτόν από την καλή δημοσιογράφο Ρίτσα Μασούρα, ρίξτε μια ματιά εδώ.

Κι επειδή το έχω κακή συνήθεια να καταθέτω πάντα προτάσεις, ιδού η σημερινή, που ελπίζω να αγκαλιαστεί με ενθουσιασμό από όλους στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο: διώροφα τραπέζια!! Σαν τις κουκέτες στο στρατό. Από πάνω τα παιδιά (τα οποία δεν πρέπει να παίζουν όσο τα μαχαιροπήρουνα των γονιών πυρέσσουν) κι από κάτω οι γονείς. Αν μάλιστα ληφθεί πρόνοια ώστε η βάση τους να είναι αρκετά ισχυρή και για κανένα πανωσήκωμα, λύσαμε το πρόβλημά μας δια παντός. Γιατί μόνον ο εναέριος χώρος απομένει να καταληφθεί.

Ήμαρτον!!

buzz it!

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Mike,

Θέλω να σας ευχαριστήσω που τολμάτε
εκεί που οι άλλοι σιωπούν, που φωτογραφίζετε αυτές τις ασχήμιες, που υπερασπίζετστε τους άμοιρους πολίτες.
Είμαι αναγνώστης σας και συμφωνώ μαζί σας.
Ντρέπομαι για τα Καλάμια.
Εγώ γεννήθηκα εδώ και με πονάει αυτό το χάλι
Είμαι συνοδοιπόρος σας ...
Μάχομαι αντιστοίχως και δεν φοβάμαι...

Intuition

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι δεν θα ησυχάσουν αν δεν εμπορευματοποιήσουν τα πάντα. Γιαυτό είναι πολύ σημαντικό που επισημαίνετε το παράδειγμα του Κορτζίδη.
Αυτοί που αντιστέκονται συνέχεια μειώνονται...

Mike είπε...

Αγαπητέ Dimitris,

επιτρέψτε μου να πω πως κάνετε λάθος. Αυτοί που αντιστέκονται δεν μειώνονται. Πέρασαν οι εποχές που τέτοιες πρακτικές περνούσαν στο 'ντούκου'. Κι όλα αυτά χάρις στο λεγόμενο 'social software'. Σκεφθείτε, θα μπορούσα εγώ να είχα εκθέσει τις απόψεις μου σε δημόσια θέα (αυτό είναι το λιγότερο) και θα μπορούσαμε αλλιώς να είχαμε συμφωνήσει; (αυτό είναι το σημαντικότερο).
Σήμερα, λοιπόν, μας ενώνει μια κοινή θέση που χτες δεν θα υπήρχε. Αύριο θα κάνουμε τους δεσμούς μας ισχυρότερους και με περισσότερους.
Συμμετοχικότητα θα πει δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

Mike,ένας φίλος από τα παλιά, που ξέρει την Κόρινθο απ' έξω κι ανακατωτά, μου είπε χθες βράδυ ότι η πόλη αναφέρεται σε προκοινωνικό τύπο ανθρώπου,δηλαδή σε άτομα που αγνούν ότι διαβιούν κι άλλοι δίπλα τους...Αν έχει κάποιο δίκαιο ο φίλος και όλοι μας έχουμε υποστεί τύφλα και ανημπόρια, τότε ας κρατηθούμε στη στασιμότητά μας... Αν όμως, έστω λίγοι, δείχνουν σημάδια κρυφού πόνου, ελπίδας και διάθεση αντίστασης ας μην υπακούμε άλλο στους " καταναγκασμούς και τη βαρβαρότητα". Και αν εν τέλει δεν μπορέσουμε να πετάξουμε στη θάλασσα τα τραπεζοκαθίσματα, ας τους φοβίζουμε πότε-πότε με τις "πνευματικές μας ουλές", δείχνοντας ότι η ελπίδα μας δεν ναυάγησε...

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να επισημάνω το νόμο 2971 του 2001, του ΠΑΣΟΚ δηλαδή, ("Αιγιαλός, παραλία και λοιπές διατάξεις") ο οποίος αναφέρει ότι ο αιγιαλός, η παραλία, η όχθη και η παρόχθια ζώνη είναι πράγματα κοινόχρηστα.
Για να δούμε ποιοί υπερασπίζονται πάγιες και διαχρονικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ και ποιοί έχουν μόνο το όνομα. Να θυμίσω επίσης ότι για το θέμα του Ελληνικού κατατέθηκαν ερωτήσεις στη Βουλή από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (όπως ο Σκουλάς) που αναφέρονται και μνημονεύουν αυτές τις θέσεις. Αυτές άραγε ισχύουν μόνο για το Ελληνικό;

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΟΣ!!! Επιτέλους κανείς εκ των δημοτικών συμβούλων δεν αισθάνεται την υποχρέωση να καταγγείλει αυτό το ΑΙΣΧΟΣ? Δεν ενοχλεί καθόλου την αισθητική τους? Πόσες πίτσες και πόσοι φραπέδες θα πρέπει να πουληθούν ακόμη σε βάρος της αισθητικής μας, σε βάρος της μοναδικής πλέον παραλίας της Κορίνθου? Εγώ ντρέπομαι, εσείς?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μικe, πόσο τραγικά δίκιο έχεις για την κατάσταση στα καλάμια.Τραπέζια,τραπέζια, τραπέζια παντού. Αλλά καιτραπέζια μπροστά στα παγκάκια,τραπέζια πάνω στο γκαζόν!!Έλεος πια! Μόνο ως καταναλωτές καφέδων και μακαρονάδων έχουμε υπόσταση σ' αυτήν την πόλη;τι είμαστε επιτέλους πολίτες ή πελάτες!!

Mike είπε...

αγαπητή μελίνα,
πόσο καλά το είπατε. Κάποιοι μας θέλουν μόνο ως πελάτες. Μόλις πληροφορήθηκα ότι μάλλον το θέμα θα συζητηθεί στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο. Όπως και με τα προηγούμενα τρία δημοτικά συμβούλια, θα φιλοξενήσουμε τα ηχητικά του πρακτικά (link με τίτλο 'αρχεία multimedia') που ελπίζω να μας χαρίσουν τη διατύπωση θέσεων υπέρ των πολιτών, προοδευτικές αλλά και κανονιστικές του μέλλοντος. Εμείς το επιζητούμε, το δημοτικό συμβούλιο το μπορεί;

reginarosasamat είπε...

Καλησπέρα, με έκανες και γέλασα! Διόρωφα τραπέζια! Χα! Μη βάζεις ιδέες!

eberd είπε...

Αγαπητέ mike και σεις οι υπόλοιποι του συνblogίτες!!!

δεν κατάλαβα να 'πούμε που το πάτε το πράγμα δηλαδή.

Λίγο σοβαροί να 'μαστε. Άμα θέτε να κάνετε τη βόλτα σας πρέπει να την κάνετε στα καλάμια να 'ουμε; Χάθηκε ο Κανταρές, τα βουναλάκια ή τέλος πάντων η Ποσειδωνία. Πρέπει δηλαδή να την κάνετε στα Καλάμια. Αν δεν το καταλάβατε (και αν δεν το καταλάβατε είστε μακριά νυχτωμένοι) τα παιδιά στα Καλάμια έχουν κάτι επιταγές να εξοφλήσουν. Και αν δεν έχουν όλοι έχουν μερικοί. Πως θα πλερώσουνε οι αθρώποι; δεν πρέπει να πουλήσουνε κανά φραπέ, κανα εσπρέσο, μερικούς καπουτσίνους φρέδους (ξέρετε με μισοξυρισμένο μαλλί!!). Τι μου λέτε τώρα για περιπάτους και ΠΡΑΣΙΝΑ ά-λογα εδώ μιλάμε για παράλογα.

Αν δεν το καταλάβατε και μ' αυτά που γράφετε μάλλον δεν το 'χετε καταλάβει ότι αυτό που ενοχλεί είναι τα παγκάκια που ενοχλούν τους ξαποστένοντες πελάτες των φραπετεριών. Αμ' και οι άλλοι που δουλειά δεν έχουν περπατάνε πάνω κάτω δίπλα τους και τους ενοχλούν. Ήρθαν οι άγριοι διαβάτες να διώξουν τους ήμερους πελάτες. Μου φαίνεται δεν το 'χετε πιάσει καλά το νόημα.

Αλλά και το γκαζόν νομίζετε ότι είναι πολιτισμός; Χα χα χα να καγχάσω τρις. Ξέρετε πόσο νερό χρειάζεται για να διατηρηθεί το γκαζόν; Που νομίζετε ότι είσαστε στο Νιαγάρα; Με την λειψυδρία που έχουμε με το γκαζόν θα ασχολούμαστε τώρα; Μη τρελλαθούμε.

Αλλά η άγνοιά σου αγαπητε mike περί τεχνολογικά δεν έχει και όρια δηλαδή. Άμα θες να ξέρεις (αλλά που νογάς εσύ) το πλαστικό γκαζόν που με τόση ευκολία λοιδορείς είναι ένα τεχνολογικό θαύμα. Είναι γκαζόν 25ης γενιάς που άλλο να σου λέω τι αίσθηση έχει όταν το πατάς και άλλο να το πατάς εσύ ο ίδιος. Αλλά με τόση κακεντρέχεια ο δήμος και τα κοινά δεν μπορούν να προοδεύσουν.

Μιά πραγματική πρόταση αλλαγής και προόδου (που πολύ θα ήθελα να την βάλω στην κρίση και αυτού ακόμα του Καλατράβα) θα ήταν να γίνει αρθρωτή εξέδρα η οποία θα ξεκινάει από τα μαγαζιά και θα πηγαίνει 15-20 μέτρα πάνω από το νερό. Έτσι θα πίνουμε τη φραπεδιά μας τη μέρα και τα ουίσκια μας το βράδυ και θα ακούμε τον παφλασμό των κυμμάτωνε και θα ευφραίνεται η ψυχή μας. Αλλά εσεις οπισθοδρομικοί αντιτεχνολόγοι δεν καταλαβαίνετε το κάλιστον.

Εύγε δήμαρχε, εύγε όλοι οι δημοτικοί συμβούλοι διότι και αυτοί που δεν το κινήσανε όλο αυτό το κόλπο με τα τραπέζια δεν αντιστάθηκαν κιόλας εύγε και πάλι εύγε και πάλι εύγε. Το σύνθημά μας ένα ούτε μια παραλία χωρίς ξαπλωστρες, ούτε μια σπιθαμή πεζοδρομίου χωρίς τραπεζοκάρεκλα να τα καταλάβουμε όλα.

Αααα! τα 'πα και ξαλάφρωσα!!
Και άμα νομίζετε ότι κάνω πλάκα έχετε δίκιο διότι πλάκα κάνω. Όμως πως είναι δυνατό να πάρεις στα σοβαρά ότι άνθρωποι που ασχολούναι με τα κοινά όχι μόνο δεν ενοχλούνται με τέτοιες ασχήμιες αλλά οι ενδείξεις λένε ότι ίσως να τις υποθάλπτουν κιόλας και μαγαζάτορες να μην αντιστέκονται σε μια τόσο κατάφορη καταπάτηση κάθε έννοιας καλαισθησίας και σεβασμού στους συμπολίτες από τους οποίους ζουν.

Άντε να δούμε τη θέση που θα πάρει ο καθένας σύμβουλος στη συνεδρίαση.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ένα μικρό σχόλιο για να ένωσω και τη δική μου αντίδραση μαζί με τη δική σας για την κατάσταση που επικρατεί στα Καλάμια φέτος.

Θελουμε τις παραλίες μας πίσω.

Unknown είπε...

Είναι απίστευτο ότι χρειάζεται να ασχοληθούμε για το αυτονόητο.
Είναι απίστευτο ότι για ένα τόσο απλό θέμα η δημοτική αρχή εθελοτυφλεί.
Είναι απίστευτο ότι ούτε και οι "αντιπρόσωποι" ? του Δήμου στη παραλία , αντιδρούν για το χάλι της παραλίας.
Προφανώς αυτό επιζητούσαν όταν δήθεν ασκούσαν κριτική στη προηγούμενη δημοτική αρχή.
Επιτέλους πότε θα λειτουργήσουν σωστά σ΄αυτή τη χώρα οι υπηρέτες του πολίτη ?

spallantzas είπε...

Αγαπητοί "γειτόνοι" χαιρετισμούς από το Ναύπλιο. Συμπάσχω μαζί σας. Όμως προβληματίζομαι αν είναι αποτελεσματικό στην αναισθησία και την προκλητικότητα του οποιουδήποτε, είτε αυτός λέγεται ιδιοκτήτης καφετέριας είτε δημοτική αρχή, να αντιπαραθέτεις ιδεολογικά επιχειρήματα περί συμμετοχικής δημοκρατίας. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε περισσότερο κάτι το οποίο είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο?

Μήπως τελικά, όταν η πρόκληση φτάνει στα άκρα και η ανοχή των υπευθύνων στον πάτο, πρέπει και εμείς να δράσουμε ακραία, αλλά πάντα μέσα στα πλαίσια των δικαιωμάτων μας?

Δεν έχω συγκεκριμένη πρόταση αντίδρασης γιατί δεν γνωρίζω απόλυτα το χώρο και κρίνω μόνο απο το Post του Mike και τις φωτογραφίες. Ερμηνεύστε το όπως εσείς κρίνετε. Θα μπορούσε όμως να είναι από μήνυση κατά της Δημοτικής Αρχής και των υπευθύνων, μέχρι μια καμπάνια για πικ νικ κάθε βράδυ στην παραλία με μπαρμπεκιου παραδοσιακά σουβλάκια και μπύρες, με παράλληλη αποχή απο φραπέδες και πίτσες. Ο καθένας με το τραπεζάκι του κάμπιγκ του και καρεκλίτσες! Και βέβαια στο τέλος παραδειγματικός καθαρισμός με συλλογή των απορριμάτων.
Λέω τώρα ....

spallantzas είπε...

Δείτε για παράδειγμα τι έκαναν στη Λάρισα

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί Φίλοι,

Θέλω να σας ενημερώσω ότι αυτή τη στιγμή στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κοιρνθίων
Κ Κίνηση Πολιτών καταθέτει ολοκληρωμένη Κανονιστική Διάταξη Χρήσης Δημόσιων Χώρων που σε ορισμένα άρθρα συμφωνεί μεν με την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής αλλά την βελτιώνει και συμπληρώνει δίνοντας έμφαση σε κανόνες και αρχές που πρέπει να υπηρετούνται και στα δικαιώματα των πολιτών ωςπρος τους δημόσιους χώρους.
Το κέιμενο της εισήγησης θα είναι στη διαθεσή σας από αύριο για να μπορείτε να κρίνετε σαν πολίτες΄.
Το αν θα υπερψηφισθεί ή καταψηφισθεί η εισήγηση της Κίνησης Πολιτών είναι ζητημα πολιτικής βούλησης και σθένους.

Intuition

Ανώνυμος είπε...

Καμμία βούληση, κανένα σθένος.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταυρέλης αρνήθηκε να συζητηθεί η πρόταση της Κίνησης Πολιτών και βιαστικά την ώρα που μοιραζόταν το κείμενο της πρότασης στους συμβούλους προχώρησε σε ΑΜΕΣΗ ψηφοφορία της εισήγησης της πλειοψηφίας.Ό κ. Κασίμης απεχώρησε.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την αντιδημοκρατική αυτή συμπεριφορά και προχωρούμε σε δράση με όσα μέσα διαθέτουμε....
Intuition

reginarosasamat είπε...

Για να φτιαχτεί η παραλία ποιος πρωτοστάτησε; Μην μου πειτε παντως ο δημος από μονος του γιατί θα το θεωρήσω εξαιρετικά αστείο. Δεν υποστηρίζω πως ειναι ωραια αυτή η κατάσταση στα καλάμια με τοσο πολλα τραπεζια κτλ κτλ, αλλά ας μην πάμε και στο άλλο άκρο. Το θεωρω γκρίνια ολο αυτο που εχει ξεκινήσει εκτός και αν μου πει κάποιος τι ακριβώς εχει να προτείνει. Να κλείσουν τα καταστήματα; Να μην πιάνουν καθόλου χωρο στον πεζόδρομο της παραλίας; Τι ακριβως;

Προσωπικώς μου αρέσουν οι βόλτες στα Καλάμια, ειδικά τα βράδυα είναι απολαυστικά. Για να δω κοσμο βγαίνω και όχι να μονάσω ως διαβάτης. Υπάρχουν και αλλα σημεια για κάτι τετοιο, πως γινεται να μην φαίνονται;;; (!)

Mike είπε...

Αγαπητή regina b.

τι εννοείτε "πως γινεται να μην φαίνονται;;; (!)" γιατί είμαι έτοιμος να το πάρω προσωπικά.
Επίσης, δεν ξέρω γιατί μιλάτε για το άλλο άκρο. Ποιός μίλησε για αυτό; Ποιός πρότεινε πχ κλείσιμο καταστημάτων; Απορώ που διαβάσατε πρόχειρα το άρθρο. Σας θυμίζω:
"Η κατάσταση εκεί δεν ήταν πολύ καλή. Τώρα όμως είναι ασύδοτη." Αν δεν λαθεύω, αυτό σημαίνει πως έχουμε μία πρόσφατη επιδείνωση. Γι αυτήν μιλάμε. Κι εγώ θέλω να βλέπω κόσμο. Αλλά θέλω να μπορώ 1 στις τόσες να κάθομαι και σ'ένα παγκάκι. Θέλω να μπορώ να χαίρομαι τα παρτέρια (και μάλιστα να τα βλέπω κάθε χρόνο και πιό περιποιημένα) και όχι να βλέπω πλαστικό γκαζόν στη θέση του φυσικού και τραπέζια στη θέση του πράσινου. Πόσο ακραίες άραγε είναι οι επιθυμίες μου;
Σύντομα θα αναρτήσω τα ηχητικά ντοκουμέντα από το δημοτικό συμβούλιο όπου έγινε ψηφοφορία χωρίς καν να γίνει συζήτηση και όποιος θέλει θα μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

reginarosasamat είπε...

Οχι, να μην το πάρετε προσωπικά, για όνομα του Θεού δηλαδή! Τη γνώμη μου εξέφρασα χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχω κάτι προσωπικό με τη δική σας.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πήρατε τα όσα έγραψα,τόσο βαριά ωστε να ξαναρχίσετε τον πληθυντικό μαζι μου! (αστειεύομαι βεβαίως..:) )

Οι επιθυμίες σας δεν είναι ακραίες, αλλά στο κυρίως ποστ σας θεωρώ λιγακι ακραίο τον τροπο με τον οποίο παρουσιάζετε την κατάσταση. Αυτό ως απλή κάτοικος Κορίνθου. Mε λίγα λόγια κάποιος ο οποίος δε ζει εδω στην Κόρινθο και διαβάζοντας το άρθρο σας θα σχηματίσει αμέσως την εντυπωση πως στα Καλάμια επικρατεί κάποιος περίεργος νόμος της ζούγκλας και πως όλα είναι απελπιστικά. Τι σας κανει να πιστεύετε πως το διάβασα πρόχειρα; Το ότι δε συμφωνώ;;

Ανυπομονώ να ακουσω πάντως το ηχητικό αρχείο.

Mike είπε...

Στο πρώτο σας σχόλιο, αντιμετωπίσατε με χιούμορ το άρθρο (και ερμηνεύσατε σωστά και το δικό μου). Μετά, λέτε ότι το βρίσκετε λίγο ακραίο. Σκέπτομαι ότι ίσως είχατε κάποιο σχόλιο κατά νου. Όπως κι αν έχει, αυτό που έχει σημασία έχει ήδη καταγραφεί στο άρθρο και τα σχόλια με επάρκεια. Αν δεν βρίσκετε τις επιθυμίες μου ακραίες, είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος.

Mike είπε...

BTW, regina (και όποιος άλλος), ξέρετε πώς μπορώ να αναρτήσω wma αρχείο στο blog? Οι players που ξέρω παίζουν μόνο mp3.

reginarosasamat είπε...

Και εγώ το ίδιο πρόβλημα εχω, δεν μπορώ ποτε να ανεβάσω wma στο blog. Εχω όμως κάποιο πρόγραμμα που μπορεί να το μετατρέψει σε mp3. Αν θέλεις μπορείς να μου το στείλεις να στο μετατρέψω.

Mike είπε...

έχω δοκιμάσει πολλούς wma to mp3 converters, το καλύτερο είναι το iTunes της Apple, αλλά προκύπτει δυσανάλογη αύξηση του μεγέθους του αρχείου.

reginarosasamat είπε...

Τότε δεν ξέρω πως αλλιώς να βοηθήσω,οι γνώσεις μου πάνω σε αυτά είναι μάλλον αντίστοιχες του αλφάβητου.

Mike είπε...

regina,

thanks anyway!

reginarosasamat είπε...

Παρακαλώ anyway!