Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

Prima Vista

  1. Τελικά, ο Κώστας Σημίτης μάλλον έκανε τη σωστή επιλογή στη διαδοχή του, το 2004.
  2. Βγάζω το καπέλο μου σε όσους σηκώθηκαν σήμερα από τον καναπέ τους και σήκωσαν ψηλά την έννοια του Πολίτη, πρωτοπορώντας για άλλη μια φορά. Το παράδειγμά μας, ας είναι απάντηση σε όσους μας εξισώνουν πολιτικά, προγραμματικά, ηθικά και εν τέλει δημοκρατικά, με άλλους.
  3. Αφιερώνω στο Γιώργο Παπανδρέου, μια αποστροφή των Cockney Rebel στο τραγούδι τους 'Loretta's Tale : "...asked the waitress, where you've been. She says, don't give no lies, I've been inside your head for at least three times...three ti i imes..." και αμέσως μετά "I never lost control, It was a very strange show, And all I ever got was oh! Are you never gonna go?"






  4. Αφιερώνω στο Βαγγέλη Βενιζέλο το εκπληκτικό άσμα των Jethro Tull 'Pibroch (Cap in Hand)' για να παραδειγματιστεί από την ταπεινότητα του ήρωα του τραγουδιού μετά από μια προσωπική του συντριβή (οι στίχοι του τραγουδιού, εδώ).





  5. Αφιερώνω στον Κώστα Σκανδαλίδη το παρακάτω ανέκδοτο: ένας παλιός φαντάρος που είχε όμως πάντα 'βύσμα', κλήθηκε λίγο πριν απολυθεί, να φυλάξει την κεντρική πύλη του στρατοπέδου και μάλιστα με σαφείς εντολές να μην αφήσει κανένα αυτοκίνητο να περάσει, εκτός αν είχε αυτοκόλλητο το έμβλημα της στρατιάς στο παρμπρίζ. Μετά από λίγο, εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνει ένας στρατηγός αλλά δεν έχει αυτοκόλλητο. Ο φαντάρος μας κρατά σθεναρή στάση. Ο στρατηγός διατάζει τον οδηγό του να τον αγνοήσει και να προχωρήσει. Ο φαντάρος απειλεί να πυροβολήσει... Οι στιγμές είναι κρίσιμες... ώσπου ο φαντάρος σπεύδει στο πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου και ρωτά χαμηλόφωνα το στρατηγό: στρατηγέ, επειδή δεν το έχω ξανακάνει, ποιόν πρέπει να πυροβολήσω; εσάς ή τον οδηγό σας;

buzz it!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω αν ο Σημίτης ευεργέτησε ή έβλαψε τον Γιώργο. Αν ή προθεσή του ήταν να βοηθήσει το πασοκ ή τον γιώργο. Και πάλι λάθος τα λέω γιατί το θέμα δεν είναι να βοηθήσει κάποιος το πασοκ αλλά την χώρα και ο Σημίτης το έκανε με το παραπάνω.
Σήμερα βλέπουμε μια πύρρεια νίκη του γιώργου ή μια φθορά 40% από τις προηγούμενες εκλογές για το πρόσωπό του. (όπως το πάρει κανείς).
Μια διάλυση του πασοκ με περιτύλιγμα ενότητας για να κρατάμε και τα προσχήματα.
Ενα ολίσθημα του πασοκικού λαού να προσδοκά μια εκλογική νίκη όχι με τα κότσια του πλέον και τις ιδέες αλλά με την προσδοκία να ανέβει το πετρέλαιο στο 1 ευρω και η φτώχεια στα ύψη για να είμαστε πάλι εξουσία με 152 έδρες.
Ενα πασοκ που διεξήγαγε εκλογές για να πανηγυρίσει το γεγονός ότι 40% από τα μέλη του είναι ενάντια στον πρόεδρο.
Ενα πασοκ μπλεγμένο στον δικομματισμό και στα γκάλοπ που πετάνε τον κάθε Σκανδαλίδη απ έξω έστω κι αν δεν έχει σχέση με βαρώνους.
Ενα πασοκ που παίρνει οδηγίες παραμονές εκλογών από την κυρία μπιλτερμπεργκ .
Ενα πασοκ οικογενειακή επιχείρηση που ο μπαμπάς το φτιάχνει και ο γιός έχει δικαίωμα να το κλείσει.
Το μαγαζί που πολλοί έφαγαν και τρώνε που πολλοί δουλεύουν δουλευοντάς μας.
Δουλεύουν εννοώ τους κατ επιστήμην πολιτικούς που έλεγε ο Αριστοτέλης για όσους είναι εκ γενετής και δεν έχουν βγει ποτέ στην πιάτσα.

Δημήτρης

Ανώνυμος είπε...

BARIEMAI...

Mike είπε...

Κι εγώ, ... αυτούς που μόνο βαριούνται!

Ανώνυμος είπε...

απο τον "καιρό" της Κ.Ε. 11/11/07
αφιερωμένο εξαιαρετικα σε όλους...
...
Σήμερα Κυριακή, από το πρωί ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ για νέο πρόεδρο. Οι δύο υποψήφιοι Γιώργος και Βενιζέλος έχουν κατηγορήσει ο ένας τον άλλο ως ανίκανο, όργανο συμφερόντων, όμηρο βαρόνων, υποκριτή, προσωπολάτρη. Τα στελέχη του κόμματος, επίσης, έχουν κατηγορήσει αλλήλους για αδιαφάνεια, κακοδιαχείριση, διαφθορά, νεποτισμό, φοροδιαφυγή, ψέματα, υπονομεύσεις και υποκρισία.

Εάν λένε την αλήθεια, φωνάζουν τον κόσμο να ψηφίσει ποιους;

Εάν δεν λένε αλήθεια, αλλά απλώς σπιλώνουν υπολήψεις, φωνάζουν τον κόσμο να ψηφίσει ποιους;

Ελα ντε.
....

Yank_o είπε...

Μιχάλη,
Αφού ευχηθώ καθυστερημένα "Χρόνια Πολλά" και σε συγχαρώ για τις "αφιερώσεις" στους 3 διεκδικητές, να σχολιάσω ότι το να περιμένουμε ταπεινότητα από τον συγκεκριμένο πολιτικό είναι το ίδιο ουτοπικό με το να μην ξυνίσει η έκφραση του Ιωάννη-Βαπτιστή όταν μετέδιδε (χθες 11/11) τα αποτελέσματα σε μεγάλο κανάλι. Ο ΓΑΠ νομίζω ήταν σαφής ότι θα τον αγνοήσει και πολύ καλά θα κάνει (βλ. και σχετικά σχόλια στη σελίδα μου).

Κωνσταντίνος Μπάστας είπε...

Από Μπάστα Κων/νο
Πρ. Μέλος της Εκτελεστικής
Γραμματείας Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Η πολιτική νίκησε! Είναι η ώρα των αλλαγών....

Η επανεκλογή του σ. Προέδρου Γ.Παπανδρέου στις συνθήκες που διεξήχθει συνιστά μια μεγαλειώδη νίκη της πολιτικής , μια νίκη της δημοκρατίας, μια νίκη του λαού.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. της επόμενης μέρας βρίσκει το Κίνημα δυνατό με αυξημένη κοινωνική δυναμική , με τον πρόεδρο του ισχυρό και δικαιωμένο με ξεκάθαρη εντολή να δρομολογήσει όλα όσα έχει εξαγγείλει όλη αυτή την περίοδο.
Το κυρίαρχο ζήτημα σήμερα σαφώς και δεν είναι (όπως τα γνωστά κέντρα ήδη προσπαθούν να μας στρέψουν την προσοχή) ποιος θα είναι ο ρόλος που θα δοθεί στους «ηττημένους» , ποια θα είναι η εξέλιξη όσων «μεγαλοστελεχών» τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας σου , ή πως θα συνυπάρξουν μέσα στο Κίνημα τα στελέχη που αντιπαρατέθηκαν κ.λ.π.
Αυτού του τύπου τα ψευτοζητήματα δεν ενδιαφέρουν τον ελληνικό λαό , αλλά μόνο αυτούς που αγωνιούν για το δικό τους μέλλον και σίγουρα αυτούς που έχουν επενδύσει σε αυτά τα στελέχη.
Όσοι αυτή τη στιγμή θέτουν ζητήματα προσώπων και ρόλων θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν και να μας εγκλωβίσουν σε συνθήκες εσωστρέφειας και μιζέριας για να ψαλιδίσουν την νέα δυναμική που αποκτά το Κίνημα μας μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία και την μεγάλη νίκη.
Η νέα εντολή που ζήτησε και πήρε ο σ. Πρόεδρος δεν επιδέχεται παρερμηνείες, είναι τόσο ξεκάθαρη, είναι τόσο ηχηρή που δεν μπορεί να παραχαραχθεί από κανέναν.
Το μοναδικό ρεύμα που συγκροτήθηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα είναι αυτό της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοκρατικού προοδευτικού λαού (ανεξάρτητα από την επιλογή στο θέμα της ηγεσίας), που απαιτεί ριζικές αλλαγές και ανατροπή όλων των συντηρητικών οπισθοδρομικών και καθεστωτικών αντιλήψεων και δυνάμεων (όπου κι αν βρίσκονται) και την απελευθέρωση του πολιτικού μας συστήματος.
Αυτή η μεγαλειώδης νίκη της πολιτικής σε μια κρίσιμη στιγμή που όλα έμοιαζαν να καθορίζονται από την βούληση ποικιλώνυμων συμφερόντων ας αποτελέσει αφετηρία για την αναγέννηση του πολιτικού μας συστήματος , με πρωταγωνιστή το Κίνημα μας, ώστε να υπηρετεί και πάλι τις ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.