Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

Transit

Δανείζομαι σήμερα λίγο από τη δουλειά της -εξαιρετικής σε κάθε περίπτωση- Rosaire Appel, για τις ανάγκες αυτού του ποστ. Ο λόγος είναι εδώ: οι φίλοι μου γνωρίζουν πως έχω χαρακτηρίσει εδώ και πολύν καιρό τον Βαγγέλη Βενιζέλο ως 'transit'. Ο λόγος είναι ότι μου θύμιζε πάντα τις αίθουσες transit των αεροδρομίων. Όλοι περνούν από εκεί αλλά κανείς δε μένει. Το γιατί θα πρέπει να αναζητηθεί στην ψυχοσύνθεση του ιδίου του πρωταγωνιστή μας. Ο ΒΒ είναι καταρχάς μια έντονη, ισχυρή, δομημένη προσωπικότητα και σαν τέτοια, κατακτά εύκολα τον αρχικό σεβασμό (άρα, όλοι, ή εν πάσει περιπτώσει πολλοί, θα πάνε, αρχικά, προς τα εκεί). Άνθρωπος ιδιαίτερα ικανός στο one-man show, αποδεικνύεται όμως ισχνός και αδέξιος στη συλλογική δουλειά. Έχει συνηθίσει να παρασέρνει ό,τι βρίσκεται γύρω του, γιατί μέσα από αυτήν την παιδική θα έλεγα και ιδιότυπη 'αθλοπαιδιά', εισπράττει την αυτοεκτίμησή του. Συνθλίβοντας με το βάρος του όποιον βρίσκεται δίπλα του, άρα και αυτούς που αρχικά συνελήφθησαν από τον αναμφισβήτητο μαγνητισμό του, προκαλεί τη φυγή τους και έτσι, μοιάζει καταδικασμένος σε μια πολιτική ερημία για την οποία είναι εξ' ολοκλήρου υπεύθυνος ο ίδιος.
Ο τρόπος που χθες παραβίασε την αποφασισμένη στρατηγική της πλευράς του και παρασύρθηκε σε εξαιρετικά βλαπτικές για τον ίδιο και την υποψηφιότητά του δηλώσεις, αποκαλύπτουν, μεταξύ άλλων, πως ο άνθρωπος αυτός δεν είναι team worker. Οι ιοβόλες δηλώσεις Λοβέρδου, ενός δηλαδή εκ των σημαντικότερων υποστηρικτών του, απλά προαναγγέλουν την καταδίκη του σε πολιτική μοναξιά, δηλαδή σε ουσιαστικό παραγκωνισμό από τις πρωτεύουσες, vip θέσεις της πολιτικής. Το θέμα είναι πόσο θόρυβο είναι διατεθειμένος να κάνει μετά την αναγγελία της ποινής του. Πάντως, θα είναι 'θόρυβος', αλλιώς artifact.

buzz it!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να πει κανείς και για τους πικραμένους οπαδούς του στην Κορινθία (ιδιαίτερα τους πρώην βουλευτές), που σήμερα συνεδρίασαν υπό τον Μπίστη για να δημιουργήσουν λέει άτυπες επιτροπές στήριξης του ΒΒ;Υπό τον Μπίστη λέει, που όταν πριν δυό χρόνια τον φέραμε στην Κόρινθο να μας μιλήσει σε κάποια σύναξη φίλων για το ΠΑΣΟΚ, δεν ήξερε τι έλεγε και όταν έφυγε κοιταζόμασταν απορημένοι ..... Αυτοί όλοι είναι που θέλουν να μας αλλάξουν για να κυβερνήσουν;

Yank_o είπε...

Θα στενοχωρήσω ίσως τους φιλοπαπανδρεϊκούς αλλά και για την ομαδικότητα του ΓΑΠ τα δείγματα γραφής που αντιλαμβανόμαστε εμείς οι απέξω δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Δεν είμαι φίλος ή μέλος αλλά παρόλα αυτά έχω γνώμη για το ποιος μπορεί αύριο να διεκδικήσει την ψήφο μου.

Ο ΒΒ λοιπόν με απωθεί, όσον αφορά τη μέχρι σήμερα παρουσία του. Νομίζω ότι η αύρα του έξυπνου που τον περιβάλλει του κάνει κακό. Αυτός που φαίνεται έξυπνος σπάνια είναι δημοφιλής. Ειδικά όταν έχεις την αίσθηση ότι έχει βάλει λυτούς και δεμένους να μας πείσουν ότι πραγματικά είναι έξυπνος! Τα προσόντα του θα κριθούν εκ του αποτελέσματος (αν δηλαδή κερδίσει τις εσωκομματικές και κληθεί να ηγηθεί του Πασόκ).

Και επειδή Σκανδαλίδης αποκλείεται, άρα μένει ΓΑΠ ως ο μη χείρων. Μου είναι συμπαθής, αλλά χρειάζεται πολλή μα πολλή δουλειά. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα καταλάβει γιατί έχασε το 2007 και ότι δεν θα πέσει στην παγίδα να κινηθεί ντε και καλά προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Όσοι τον υποτιμούν πάντως (και τις δυνάμεις και τις εφεδρείες του) πιστεύω ότι θα αιφνιδιαστούν. Τόσο ο ΒΒ όσο και οι αντίπαλοί του που, λέγεται, τον προτιμούν (έναντι του ΒΒ) διότι είναι "πελάτης"...

Ανώνυμος είπε...

Καλώς ή κακώς ανάμεσα στους 3 που διεκδικούν την θέση του προέδρου ο μόνος ο οποίος μπορεί να κερδίσει την Νέα Δημοκρατία είναι ο ΒΒ διότι ο Γιώργος δεν κάνει για την ελλάδα του σήμερα και πείθει ο άνθρωπος απλά τώρα αν οι πολιτικές του ΒΒ θα έχουν καρπούς προς το Πασοκ και θα μπορέσουν να το βγάλουν μέσα απο την εσωκκοματική αντιπαράθεση θα δείξει η ιστορία

Mike είπε...

Αγαπητέ john,
από πού προκύπτει ότι ο μόνος που μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ είναι ο ΒΒ; Από τις δημοσκοπήσεις; Αυτές οι πολιτικές του ΒΒ για τις οποίες μιλάς, τις γνωρίζεις; τις έχει ανακοινώσει; Με ποιά κριτήρια αλήθεια τον προτιμάς;
Εμένα η θέση μου είναι πως για να κερδίσεις τη ΝΔ δεν απαιτείται απλά ο κατάλληλος αρχηγός, αλλά το κατάλληλο κόμμα, με την κατάλληλη ιδεολογία, τα κατάλληλα στελέχη κοκ. Αν αυτά μπορούσαν να εξασφαλιστούν, τότε δεν θα μας απασχολούσε τόσο πολύ ο αρχηγός.

Ανώνυμος είπε...

re paidia,
einai alithia oti proedros ths epitropis sthrixis tou venizelou sthn korinthia anelave o patsogiannhs??
An afto alithevei, tha arxiso na lypamai to benny!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι φίλε μου, αλήθεια είναι. Αν ο Βενιζέλος εχει ενα τέτοιο να τον προωθεί σε καθε νομό, τοτε εχει σίγουρα εξασφαλίσει τη τρίτη θέση!